LNG logo
EN HR
dropdown-icon
english-flag
croatian-flag
european-union
Naslovnica > O terminalu > Transportni sustav RH

Transportni sustav RH

Operator plinskog transportnog sustava Republike Hrvatske je PLINACRO d.o.o. Više informacija o uvjetima pristupa i korištenju transportnog sustava nalazi se na mrežnim stranicama operatora plinskog transportnog sustava www.plinacro.hr.

Plinski transportni sustav s razvojem plinovoda Omišalj-Zlobin bit će u mogućnosti prihvatiti 2,6 milijardi kubika prirodnog plina godišnje (plinovod Omišalj-Zlobin je u izgradnji te će biti u funkciji do kraja 2020. godine).

Za prihvat više od 2,6 milijardi kubika prirodnog plina potrebna su dodatna ulaganja u plinski transportni sustav. Dodatno ulaganje od približno 200 milijuna EUR potrebno je kako bi plinski transportni sustav bio u mogućnosti prihvatiti 3,5 milijardi kubika prirodnog plina godišnje s terminala za UPP te dodatno ulaganje od približno 100 milijuna EUR za prihvat 7 milijardi kubika prirodnog plina.

Kompresorska stanica koja je puštena u rad krajem 2019. godine ima godišnji kapacitet od 1,7 milijardi kubika prirodnog plina koji se može izvoziti kroz Mađarsku.